"El único camino para evolucionar
es el camino del amor"

Jornada: «MÚSICA, CIÈNCIA I SALUT»

L’Ajuntament d’Altafulla organitzarà la Jornada ‘Música, Ciència i Salut’ el 16 de març

 

El simposium neix amb vocació de continuïtat amb l’objectiu de difondre i debatre sobre els beneficis de la música en la salut física, mental i emocional

 

El Casal La Violeta acollirà el proper 16 de març la jornada “Música, Ciència i Salut”, que neix amb vocació de continuïtat amb l’objectiu de difondre i debatre sobre els beneficis de la música en la salut física, mental i emocional, en paraules de la regidora de Salut d’Altafulla, Eva Martínez. El creador i director de la jornada, que s’ha presentat aquest dimarts, 28 de novembre a la sala de plens de l’ajuntament d’Altafulla, és el doctor en comunicació, enginyer de telecomunicació i títol professional de piano i resident a Altafulla, Jordi A. Jauset.

La ponència inicial de la jornada anirà a càrrec del mateix Jauset i Laura Navarro, que és la coordinadora de l’estudi més avançat que hi ha en aquests moments a l’Estat Espanyol, a Santiago de Compostela, en relació a com afecta la música al genoma humà. Seguiran dues taules rodones de debat, una amb professionals de la salut i altra amb professionals musicoterapeutes.

Per la tarda, està prevista una ponència a càrrec del doctor Tomás Álvaro, metge i psicòleg clínic, un taller pràctic d’aplicació de la música en el Parkinson i Alzheimer, i com a cloenda s’ha previst una taula institucional, amb la participació dels Col·legis de Metges i d’infermeria, Escola de Música i altres càrrecs de Salut, on seran importants les seves opinions a fi de conèixer els mecanismes oficials per a poder implantar la música com a eina complementària dins el sistema de Salut.

Durant la Jornada, hi haurà pauses musicals, a més d’una visita als Munts on també es podrà gaudir d’un espai musical en directe.

“La música és cultura i ciència i des de l’antiguitat ha servit per pujar l’estat d’ànim. En trobem molts exemples a civilitzacions com l’egípcia i la grega. La música produeix canvis bioquímics al cervell i genera beneficis en la salut i s’està avançant molt en aquest camp a nivell científic”, ha explicat Jauset.

En la presentació també hi ha estat present el professor de violoncel i musicoterapeuta Ricardo Alba, que imparteix classes a l’Escola Municipal d’Altafulla però també col·labora amb centres d’educació especial com Estela i SOLC, ha defensat els efectes positius de la música en teràpies amb persones amb asperger, trastorn de l’espectre autista i paràlisi cerebral. També ha recordat que des de 2016 l’Escola de Música d’Altafulla va obrir una aula de musicoteràpia.

El doctor Jordi Jauset, director de la jornada

El director de la jornada és Jordi Àngel Jauset Berrocal, doctor en comunicació, enginyer de telecomunicació i títol professional de piano. Ha realitzat estudis de primer cicle de doctorat en Enginyeria Biomèdica i és Màster en Psicobiologia i Neurociència cognitiva, Administració d’empreses i en Prevenció de Riscos Laborals.

Professionalment, Jauset va assolir càrrecs directius a RNE i TVE a Catalunya, i eventualment va ser nomenat director general de comunicació de Presidència de la Generalitat l’any 2006 i cap de gabinet de la Presidència del Consell de l’Audiovisual, l’any 2009.

Ha estat professor associat d’estadística i economia, durant 23 anys a la universitat Ramon Llull i ha col·laborat amb diverses universitats i institucions en temàtiques relacionades amb la interacció música-cervell.

Actualment es dedica a la divulgació científica, com a consultor i  conferenciant, codirigeix un Máster en Neuromúsica, i és membre de l’Acadèmia Catalana de la Música on coordina el grup d’estudi  “Música i Neurociència”, entitat que també dona suport en aquesta Jornada.

Ha publicat 13 llibres, vuit dels quals estan dedicats a la interacció música i cervell i més d’una cinquantena d’articles acadèmics i de divulgació. El proper mes de abril, serà novetat la publicació del seu darrer llibre “Neuromúsica, el poder transformador de la musica”.

https://www.altafulla.cat/noticies/l-ajuntament-d-altafulla-organitzara-la-jornada-%E2%80%98musica-ciencia-i-salut-el-16-de-marc_933

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email
Share on print
Suscríbete al blog por correo electrónico

Introduce tu correo electrónico para suscribirte a este blog y recibir avisos de nuevas entradas.

Únete a otros 306 suscriptores

Archivos
Categorías